Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Φατε μάτια ψάρια και συντάξεις περίδρομο

Την ώρα που οι λαοί της Ευρώπης με αρχηγέτες τους νέο-Έλληνες εξεγείρονται για τις άδικες οικονομικές πολιτικές που εφαρμόζουν στην πρόσφατη ‘κρίση’ οι πολιτικές ηγεσίες τους, κάποιοι στον κόσμο τους επιστήμονες –μα δεν πάνε καλά οι άνθρωποι- ασχολούνται με ανούσια πράγματα σαν την ζωή στις θάλασσες.

Έκθεση - «σοκ» προειδοποιεί για μαζικό αφανισμό της θαλάσσιας ζωής

Και δεν λέω σωστό είναι οι λαοί τις Ευρώπης με προμάχους τους μέγιστα αδικημένους νέο-έλληνες να θέλουν να φάνε λάχανο αυτά τα καθάρματα που παίζουν στα πληκτρολόγια τους τις (οικονομικές)τύχες του κόσμου, όμως μήπως δεν θα ηρεμούσαν τα 'η χούντα δεν τελείωσε το 73'(74) και οι μούτζες αν με κάποιο θαύμα γυρνάγαμε τα ρολόγια στις εποχές του καπιταλιστικού παραδείσου που έχτιζε όνειρα με δάνεια από το μέλλον;

Το δυστύχημα είναι πως νομίζω ναι θα ηρεμούσαν. Θα έλυνε αυτό και τους προβληματισμούς των επιστημόνων; Όχι

Αλλά ποιος ασχολείται με τα ψάρια εδώ σε λίγο δεν θα μπορώ να πληρώσω το I-phone και να φουλάρω για κόντρες στα λιμανάκια…..

Νομίζω πως η περίπτωση των Ελλήνων ψαράδων πχ που διαμαρτύρονται για διάφορα προβλήματα την ίδια ώρα που για χρόνια καταπατούσαν όλες τις συνθήκες περί αλιείας (βγάζοντας πχ υπερκέρδη εξολοθρεύοντας τον γόννο) μπορεί να λειτουργήσει σαν χαρακτηριστική αναλογία για το σύνολο όχι μόνο της ελληνικής κοινωνίας αλλά και τις όποιας δυτικής εξ' ου και ο συσχετισμός.

Θυμήθηκα τώρα πάλι τον Pentti για τον οποίο είχα γράψει παλαιότερα και βρήκα κάτι ταιριαστό που δεν είχα βάλει τότε.

"By decimating its woodlands, Finland has created the grounds for prosperity. We can now thank prosperity for bringing us – among other things – two million cars, millions of glaring, grey-black electronic entertainment boxes, and many unnecessary buildings to cover the green earth. Wealth and surplus money have led to financial gambling and rampant social injustice, whereby ‘the common people’ end up contributing to the construction of golf courses, classy hotels, and holiday resorts, while fattening Swiss bank accounts. Besides, the people of wealthy countries are the most frustrated, unemployed, unhappy, suicidal, sedentary, worthless and aimless people in history. What a miserable exchange'

Δεν υπάρχουν σχόλια: