Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Η Εκάτη στο Mystery Που κυκλοφορεί

Πριν λίγους μήνες ο αρχισυντάκτης του Mystery Γιώργος Ιωαννίδης μου είχε προτείνει να γράψω ένα άρθρο για το περιοδικό με θέμα την θεά Εκάτη στον Ελληνο-Ρωμαϊκό κόσμο. Μετά από σύντομες διασαφηνίσεις ( 1000 λέξεις, όχι 2000 , μέχρι ύστερη αρχαιότητα, όχι δεν γράφω τέτοια κτλ :-) με χαρά δέχτηκα, με αποτέλεσμα ένα μακροσκελές αλλά αρκετά περιεκτικό άρθρο για την θεά.

Σαν συνέχεια του ελληνορωμαικού κόσμου, το περιοδικό συμπεριέλαβε και μια έρευνα για τις σύγχρονες ομάδες που λατρεύουν την Εκάτη, συνέντευξη με ένα σύγχρονο μάγο κ.α με αποτέλεσμα όπως γράφει στην εισαγωγή ο Γιώργος, «…ίσως το πιο πλήρες αφιέρωμα που έγινε ποτέ στον Ελληνικό τύπο για την αρχαία θεά της νύχτας…» και μάλλον έχει δίκιο.

Χωρίς να περιαυτολογήσω νομίζω κάθε σοβαρός ενδιαφερόμενος κάτι θα μάθει για την θεά και το κυριότερο θα ανακαλύψει τις κυριότερες πηγές, να γλυτώσει και το ψάξιμο.

Και επειδή αν δεν μου το ζήταγε ο Γιώργος, δεν θα το έγραφα ποτέ, αναζητήστε το τεύχος στα περίπτερα να στηριχθεί η προσπάθεια του που κατά καιρούς παρουσιάζει με πολύ σοβαρό τρόπο θέματα που άπτονται του ελληνικού πολυθεϊσμού στο χθές και το σήμερα.

Περισσότερα για το τεύχος στο blog Αποφένεια

Δεν υπάρχουν σχόλια: