Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Παρουσίαση του βιβλίου της Γεωργίας Αλεξίου – Γοργώ “Χλώρις, Η Χλωμή Βασίλισσα”

Η φίλη Γοργώ την Δευτέρα παρουσιάζει στην αίθουσα Ελλήνων λογοτεχνών το λυρικό μυθιστόρημα της και μου ζήτησε να επενδύσω μουσικά κάποιες στιγμές στην παρουσίαση κάτι που με τιμά ιδιαίτερα και με χαροποιεί όσο και τα έργα της. Καλό θα ήταν όλοι οι φίλοι να στηρίξουμε την εκδήλωση της Γεωργίας. Αντιγράφω την ανακοίνωση της εκδήλωσης έτσι όπως την παρουσίασε στο ιστολόγιο του ο Θέσπις.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων που προγραμματίζει και πραγματοποιεί η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών

θα παρουσιαστεί το λυρικό μυθιστόρημα της ποιήτριας – λογοτέχνιδος Γεωργίας Αλεξίου – Γοργούς με τίτλο: «Η Χλωμή Βασίλισσα».

Το μυθιστόρημα διαπραγματεύεται την τραγική ιστορία της Βασίλισσας της Πύλου, Μελίβοιας – Χλώριδος, κόρης του Αμφίονος και της Νιόβης, μητέρας του ξακουστού Νέστορα. Η Χλώρις υπήρξε η πρώτη νικήτρια δρομεύς των πρώτων Ηραίων, αγώνες που, σύμφωνα με αρχαίες πηγές, πρωτοθεσπίστηκαν από την Ιπποδάμεια, η οποία θέλησε να ευχαριστήσει την Ήρα για τον γάμο της με τον Πέλοπα.

Η παρουσίαση του μυθιστορήματος θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στην αίθουσα «Μιχαήλας Αβέρωφ» της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, Γεναδίου 8 και Ακαδημίας, 7ος όροφος, στις 8 – 02 – 2010, ημέρα Δευτέρα και ώρα 7 μ.μ., με κύρια ομιλήτρια την λογοτέχνιδα Μαρία Ράλλη – Υδραίου.

…………………

Εκτός από την ποιήτρια – λογοτέχνιδα, Γεωργία Αλεξίου – Γοργώ, η οποία



θα διαβάσει απόσπασμα του κειμένου, συμμετέχουν:

Η Ευαγγελία Θεριανού, Αρχιτέκτων με θεατρική παιδεία, η οποία θα απαγγείλει ποιητικά αποσπάσματα του έργου, καθώς και η Γιάννα Αλεξίου, που θα είναι η συντονίστρια της εκδήλωσης.

Ο ηθοποιός Κώστας Γιαλίνης, ο οποίος θα διαβάσει αποσπάσματα του κειμένου.

Ο Θάνος Μιχαλάς, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ο οποίος εκτός από την απόδοση λυρικών αποσπασμάτων του βιβλίου, έχει αναλάβει και την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση θα συνοδεύσει με δίαυλο κ' φλογέρα, ο Χρήστος Πανόπουλος – Πανδίων.

Τον ύμνο «Ελαία – Αθηνά», που έγραψε η Γεωργία Αλεξίου –Γοργώ και μελοποίησε ο Δημήτριος Μιχάκης – Αλέξανδρος θα ερμηνεύσει ο ίδιος ο συνθέτης.

……………………………………………

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Και μετά, χάθηκες!

Ανάρτηση δεν έκανες από τις 3 Φεβρουαρίου.

Πως πήγε η παρουσίαση;
Είσαι καλά;