Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Περί της Καταδίκης της Ιταλίας για την ύπαρξη σταυρού στις σχολικές αίθουσες

Διαβάζω εδώ και λίγες ημέρες παντού σχόλια για αυτήν την είδηση και σε μεγάλο βαθμό συμμερίζομαι την "χαρά" των περισσοτέρων που σε αυτήν την είδηση διαβλέπουν και μια οδό προς τον εκδημοκρατισμό και της ημετέρας πολιτείας που ακροβατεί ακόμα στα όρια με την θεοκρατία. Δεν θα κρατηθώ όμως και θα υπενθυμίσω πως ναι μεν καλό είναι να αποκαθηλώνονται τα σύμβολα που προκαλούν προβλήματα και δυστυχία το πιο σημαντικό είναι όμως πια είναι αυτά που θα πάρουν την θέση τους. Σίγουρα το "κενό" δεν είναι λύση. Τέτοια σκέφτομαι και μετριάζεται η αισιοδοξία μου .

3 σχόλια:

Πλάτων Πισατίδης είπε...

Να αναρτηθούν εικόνες 'η προτομές του ΑΧΙΛΛΕΩΣ,του ΟΔΥΣΣΕΩΣ,του ΜΙΛΤΙΑΔΟΥ,του ΛΕΩΝΙΔΑ,του ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ,και τόσων άλλων ΗΡΩΩΝ της προ...χριστιανικής χρονολόγησης.
Να αναρτηθούν εικόνες ή προτομές του ΟΜΗΡΟΥ,του ΗΣΙΟΔΟΥ,του ΠΑΥΣΑΝΙΑ,του ΗΡΟΔΟΤΟΥ και λοιπών ιστορικών.
Επίσης του ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ,του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ,του ΠΛΑΤΩΝΑ,του ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΥ,του ΑΡΧΙΜΗΔΗ και τόσων άλλων!
Μακρύς ο κατάλογος...
Και να μη ξεχνάμε τους ΗΡΩΕΣ του '21,τις εικόνες των οποίων έχουν κατεβάσει με απόφαση του τότε υπουργού παιδείας Γ.Παπανδρέου!
Αλλά τι να περιμένει κανείς από ένα υπό κατάληψη υπουργείο,ενός μεταβυζαντινογραικυλλικού κρατιδίου...
Όσο για το...κενό,αν όντως ήταν Έλληνες στη σκέψη και στην ψυχή,θα είχαν αναρτημένες τις εικόνες αν όχι τα αγάλματα των ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΕΩΝ...

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΜΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ!
ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑ ΙΣΩΣ

Πανδιων είπε...

Για σύμβολα μιλάμε. Τα σύμβολα δεν περιορίζονται στον θρησκευτικό χώρο. Και μια αφίσα του M.Jackson σύμβολο είναι και μια διαφήμιση του Ipode ή του I-phone επίσης. Απο την άλλη δεν μπορείς να κάνεις και το χώρο που μεγαλώνουν τα παιδιά ένα λευκό κελί με την ανόητη πίστη πως έτσι θα έχουν ελεύθερη επιλογή ( γιατί πάντα ένας εξωτερικός παράγων θα γεμίζει το κενό ). Θέμα επιλογής και ιστορικής διαδρομής είναι αυτά τα πράγματα, όχι άρνησης επιλογής.