Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Έκλεισε το κουτί της Πανδώρας


Εδώ και χρόνια δεν παρακολουθώ καθόλου τηλεόραση, προτιμώντας άλλες μορφές ψυχαγωγίας και ενημέρωσης.


Η πορεία απεξάρτησης ξεκίνησε με τις ταινίες, αφού κατέληξαν οι διαφημίσεις να είναι ισόποσες σε χρόνο με το προβαλλόμενο έργο, και ολοκληρώθηκε με τις ειδήσεις και εκπομπές ενημέρωσης, αφού από την μια δεν με νοιάζει να ενημερώνομαι για την κοσμική ζωή των μαϊντανών και από την άλλη τα πολλαπλά παράθυρα όπου ο κάθε άσχετος λέει το μακρύ και το κοντό του ( όλοι έχουν άποψη για τα πάντα ), έβλαπταν σοβαρά την υγεία μου ( και τα αντικείμενα του σπιτιού μου τα οποία νευριασμένος εκσφενδόνιζα ).

Αν και τα παραπάνω είναι η γενική εκτίμηση που έχω για αυτό το μέσο, οφείλω να ομολογήσω πως κατά καιρούς εμφανίζονται ποιοτικές εκπομπές τις οποίες αν και δυστυχώς συνήθως δεν παρακολουθούσα ( μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά ) , τύχαινε μερικές φορές να δω.

Μια από τις ποιοτικότερες ενημερωτικές εκπομπές των τελευταίων χρόνων ήταν και "το κουτί της Πανδώρας" του Κώστα Βαξεβάνη και της ομάδας του. Και λέω ήταν γιατί "κόπηκε" αιφνιδίως από το κανάλι ALPHA στις 23 του μήνα.

Το περίεργο είναι απ' ότι διαβάζω πως η εκπομπή είχε σημαντικά ποσοστά τηλεθέασης, παρά την απαράδεκτη ώρα που το κανάλι την προέβαλε, πράγμα που σημαίνει πως "κόπηκε" για άλλους λόγους.

Επίσης βλέπω πως υπάρχουν αρκετές διαμαρτυρίες για το γεγονός αυτό, πράγμα που σημαίνει πως το κανάλι δεν ενδιαφέρεται για την άποψη των τηλεθεατών.

Η απορία που προκύπτει τελικά είναι, αν δεν καθορίζουν οι τηλεθεατές, ούτε και η αμφισβητούμενη τηλεθέαση το τι παίζεται, ποιός ή τι τέλος πάντων είναι αυτό που συνεχώς υποβαθμίζει την ποιότητα του τηλεοπτικού προγράμματος; Συνωμοσιολόγος δεν υπήρξα ποτέ, αλλά αυτή την φαινομενικά(;) συντονισμένη προσπάθεια αποβλάκωσης μας δεν την καταλαβαίνω με τίποτα. Εκτός αν είναι και αυτό το φαινόμενο απόρροια της γενικότερης παρακμής που μοιάζει να καταλαμβάνει τα πάντα και να μην καταλαβαίνουμε το πως και το γιατί.

Παρ' αυτά συνιστώ σε όλους να παρακολουθούν τον ιστοχώρο της εκπομπής και του κου Βαξεβάνη και να διαμαρτυρηθούν έντονα για αυτό το πλήγμα για την ποιοτική τηλεόραση.

Την δική του απάντηση στο γεγονός, δίνει ο δημοσιογράφος εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: